Djupt hakk i parkettgolv

Hei! Vi har altså vore så uheldige og mista ein høgtalar ned i parkettgolvet vårt og sjølvsagt var det hjørnet på høgtalaren som traff ned i golvet. Den etterlot seg då eit ganske djupt hakk, og no lurer vi på korleis det kan fiksast. Det er omlag 1 cm djupt og omlag 2 cm på det lengste. Håpar de har eit tips til meg om korleis vi kan få betra dette eller ordna det heilt :)

Tusen takk!

Vist 1969 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Dere trenger ikke leve med dette hakk ..
Dere trenger heller ikke forny halve eller hele parketten.

Det går an å “lappe” på en slik skade..
Men det bør nok være fagfolk, som gjør det for å få beste resultat.
Man kan “luse i”, altså kappe et stykke parkett, som blir limt ned i hullet, eller bruke avanserte former for formtre tilpasset fargen i parketten..

Formtre tenkte jeg også på, ja. I hvertfall som en midlertidig ordning. Formtre finnes i en masse farger og fungerer omtrent som sparkel, og det kan lakkes etter at det har tørket. Det ville i hvertfall bli bedre å se på enn det eksisterende hakket.

Når det blir en så stor skade, anbefaler vi å bruke en skjellakk/ smeltevoks som man drypper ned der skaden er. Da får man fylt opp volumet som har blitt sammentrykt. Det er ingen stor operasjon og tar fra fem til ti minutter.

Hvis det er et oljet gulv, bør du kanskje prøve å pirke treverket rent først. Men er gulvet lakkert, trenger du ikke det.
Skjellakk er en typisk bestillingsvare som du får ved å henvende deg til fargehandelen, eller de kan bestille opp varen fra Alanor.

Skjellakken kommer i små sett med forskjellige farger. Da kan du klare å finne en farge som matcher bra. Du kan enten finne en ferdig farge som passer, eller blande to stifter til en ny farge. De smeltes ved å bruke loddebolt eller et oppvarmet huggjern, etter samme prinsipp som da de i gamle dager smeltet glider til skiene.

Hvis dette gjøres på en dyktig måte, vil du ikke legge særlig merke til forandring i gulvet når du står oppreist og ser rett ned på der skaden var.

Treffer du ikke helt riktig farge, er det alltid bedre å velge en farge som er en anelse mørkere enn en som er lys.

Dette klarer du helt fint selv. Det er bare å prøve deg på noe, f.eks. en treplanke som du lager hakk i, før du går løs på selve gulvet. Alltid lurt å øve litt først!

Lykke til!
Hilsen Guri, Ifi

Annonse

Nye bilder