tapetsere på trevegg

Jeg har nettopp kjøpt ny lelighet som er helt nyoppusset og perfekt, bortsett fra en vegg på soverommet. Den er en original trevegg fra 1888, men fryktelig stygg, og jeg vil gjerne ha tapet på den veggen. Jeg ønsker å bevare verdien på leiligheten ved å ikke male over veggen, men heller sette opp noe jeg kan tapetsere over. Er gipsplater det eneste alternativet mitt? Skulle gjerne ha gjort jobben selv, men har hørt at man bør bruke håndverker for gipsvegg. Ellers har jeg hørt om huntonit-plater, kunne det vært et alternativ man kan klare selv?

Vist 1502 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Gratulerer med ny leilighet!

Når det gjelder denne veggen du ikke er helt fornøyd med finnes det forskjellige løsninger, men dessverre innebærer alle løsningene at du vil få en viss skade på veggen bak. Som du nevner er både gips- og huntonitplater mulige løsninger, men disse må festes med små spiker eller stifter. Du vil derfor få litt skade på veggen bak, men selvfølgelig ikke like merkbart som om du hadde malt hele veggen. En annen løsning kan være å bruke ferdig tapetserte sponplater: http://www.ifi.no/ferdigtapetserte-veggplater-slik-monterer-du

Disse løsningene skal ikke være noe problem å gjøre selv om man er litt nevenyttig, men det er også en jobb som er gjort svært raskt av en snekker – om du er usikker på hvordan du skal gå frem. Lykke til!

Eller du kan montere lydbøyler og henge veggen i disse, altså lage en lydvegg.

Annonse

Nye bilder