Kan innemøbelet stå ute?

Jeg har en gammel ubehandlet skjenk som jeg ikke vil kvitte meg med, men som jeg ikke har plass til inne. Lurer derfor på å sette den ut på terrassen. Er det noe jeg kan behandle den med som gjør at den tåler vær og vind uten miste preget sitt? Vil helst ikke male den.

Du kan enten olje eller lakkere skjenken for at den skal holde seg over tid. Det du må være klar over er at denne behandlingen ikke er en engangsbehandling, men at du må følge opp behandlingen ved behov.

En lakk har lengre vedlikeholdsintervaller enn olje, men til gjengjeld er jobben litt større når du først skal gjøre den.

- Et godt alternativ vil være en høykvalitets olje beregnet for hagemøbler. Påfør flere strøk til du ser at vannet perler seg på overflaten i stedet for å trekke inn – da er treverket mettet med olje. Det arbeidet du investerer nå, får du igjen for senere, forteller Audun Klauseie hos Alanor, som anbefaler blant annet Liberons olje Liboil.

Denne vanntesten kan du også gjøre med jevne mellomrom for å sjekke om det er på tide med ny behandling.

Dersom skjenken får stå under tak, vil den være mindre utsatt for regn og sollys, og kan dermed stå lenger før den trenger ny behandling. Det kan også være lurt å huske på å rengjøre den grundig om høsten, slik at all gammel skitt er borte før du setter den inn for vinteren.

Vist 1451 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Biltema sin olje er faktisk ikke så verst sammenliknet med pris vs kvalitet..

Noen strøk med 50 % Kopalin blandet med 50 % Rå Terpentin , for så å avslutte med ren Kopalin gir et utroligt godt resultat , og holder i mange år uten etterbehandling .

Annonse

Nye bilder